Nu blickar vi framåt

November kan nog ha varit min minst produktiva månad nånsin. Har nog inte varit såhär oproduktiv ens en dag i hela mitt liv. Kan det vara ett tecken på att jag har fått nog nu? Jag väljer att tolka det så. Imorgon är iallafall den här månaden över och jag tror att december kommer bli mycket bättre, främst för att julkalendern börjar och jag ska upp varje morgon och börja min dag med kaffe och en kvarts julmys. Det kan väl inte bli annat än bra dagar då!

Nu ska jag försöka få något gjort de sista timmarna i november. Tankar om skatter och externaliteter någon? Behöver! Jag har mest mina tankar på nästa vecka. Oj så skoj jag ska ha!


Insnöad


Black eyed peas - The time (Dirty bit)


Ace of Base - The sign


Kanye West - Homecoming


Flo Rida feat. Wyclef Jean - Rewind


Stämning är allt

Det går mycket bättre att plugga med ljus, tänd stjärna i fönstret och julmusik i bakgrunden. Har knåpat ihop en hel halv sida på arbetet jag ska redovisa i veckan. Skulle faktiskt kalla det väldigt bra just nu, allt är ju relativt.


ultra magnetic


Strålande jul

Nu är det jul igen och efter lite till och från de senaste åren känns det som vanligt igen. Kan bero på att jag får åka iväg, till ett bra ställe. Åka iväg från vardagen under julen är viktigt och en del i traditionen som jag saknat de senaste åren. Hemma är stjärnan framtagen, julstädningen gjord och klappköpen och julbaket börjar imorgon. Själv vet jag redan om den absolut bästa julklappen jag kommer få och det andra känns inte viktigt, min önskelista har aldrig varit så kort. 


Environmental economics

Nu är höstlovet slut och jag har haft min första föreläsning i miljöekonomi. I ett rum med ca 50% utbytesstudenter blir öppningsfrasen "Är det någon här som inte kan svenska?", inget svar... Men föreläsningen hölls som tur var ändå på engelska, med några undantag. Vad sägs om "Have you ever driven a snöskoter or a moped?".

Kan dock bara bli bättre. Vi ska ha nya föreläsare på varje område som alla är handplockade och specialister på just det. Kommer bli väldigt intressant!


Lite sugna?




Curry curry

Idag har jag vidgat mina kulinariska vyer här i vår currydoor, har ätit riktig indisk mat till både lunch och middag. Inte försvenskad indisk mat som man får på resturanger utan riktigriktig indisk mat. Det var gröna pannkakor men curry/chiliröra till lunch och kycklinggryta med (trumvirvel..) chili till middag. Mycket starkt men mycket gott också. Har även hunnit göra riktigt svensk mat (nån måtta får det vara, måste väga upp!) broccoli- och blomkålsgratäng (aaaasgod) och falukorv.

För övrigt var det full vinter när jag drog upp persiennerna imorse så jag kände bara att jag var tvungen att dra ut och springa/pulsa medan alla andra satt inne och tryckte. Det var helt magiskt fint i skogen.


2010 so far

För att spinna vidare på lovkänslan.. Jag har suttit och kikat på bilder och funderat igenom året som gått och kan bara komma fram till en sak:

ÄLSKA 2010!!!

..och vet ni vad det bästa är, jag har en känsla av att det kommer fortsätta vara precis lika bra. Om inte bättre!

Några anledningar:















En dag till historien

Under min andra höstlovsdag har jag upptäckt ett asmysigt spår rätt nära mig, dit kan man nog ta skidorna på cykeln. Har en känsla av att det kan vara dåligt med spårning där, men jag får väl spåra själv isåfall. Jag har också handlat massa god höstlovsmat, pratat massor i telefon, spinnat ett riktigt bra och jobbigt pass och ätit två satans goda kakor. Har bara gjort precis det jag velat. Dock mår jag lite illa nu, tror kroppen fick en sockerchock med tanke på att jag knappt ätit något socker alls den senaste månaden..

Märks det att jag är rätt nöjd över mitt "höstlov"?

Och just det.. Jag ville ju klara tentan också, det har jag gjort idag!


Kärleksviken

Stelfrusna fingrar, en rekordlång promenad (gillar inte att gå annars, det går så sakta fram) och en vinterpimpad blogg blev resultatet av min första höstlovsdag.




Höstlov

Börjar en ny kurs den här veckan, miljöekonomi, ska bli spännande! Tror att det kan vara min grej. Nu första veckan har vi bara självstudier, så förutom att läsa lite tänkte jag ta mig ett välförtjänt höstlov. Behöver verkligen det efter 10 veckor med riktigt jobbiga kurser. Dock vet jag inte vilka jag kommer att läsa med och det är ingen annan som har höstlov så jag får försöka roa mig själv, iallafall under dagarna.

Jag börjar med en lång tur ute för idag har vi härliga -9 grader med klarblå himmel och strålande sol så det känns som ett måste att ge sig ut och njuta.


God morgon... eller?

Vaknade med en chock imorse av att det dunkades på dörren och en halv sekund senare vrids låset om och dörren öppnas. Panik! Om jag blundar och drar täcket över huvudet så kanske dom försvinner tänkte jag, och det fungerade faktiskt. Men det var bara att masa sig upp och inse att det var ventilationsnisse som skulle komma på besök. Mina kära korridorsgrannar som faktiskt kommit ihåg att dom skulle komma hade rätt kul.


Helgen

Har verkligen firat av den senaste hemska kursen i helgen. Fest med massa sköna folk i fredags och en grym utekväll på corona, stället tar in 1500 pers! Igår blev det fina drinkar och fördomar hos Sofie och Danne. Två toppenkvällar. Nu blir det glögg till ensam mamma söker, veckans höjdpunkt ;)





Det här är sofie om man ska tro sällskapet (fast jag tror hon snodde "mest teknisk" från danne)


Låt mig presentera Kalle i ett nötskal


Maria!


Här har vi Josefine


Det här är tydligen jag


RSS 2.0