Snabb summering

Trots att man hade långledigt i helgen har jag inte haft en tanke på bloggen. På veckorna jobbar jag och på helgerna vill jag njuta av ledigheten, när ska man blogga?

Ni får en snabbsummering i alla fall:

Jag har spenderat två av de finaste dagarna på tåg under de bästa soltimmarna. Jag har testat nya Klin i Borlänge, solat på altanen, grillat massa gott, shoppat i Sågmyra och känt en karatespark innifrån Filippas mage!

Har också åkt på världens halsont som nu har övergått i förkylning och så har jag jobbat en dag till. Har fått jobba lite på riktigt idag, kul!


Första dagarna på jobbet

Nu har jag jobbat 3 dagar. Jag har inte direkt blivit inslängd i arbetet, har fått en väldigt mjuk start. Har mest läst, kollat runt och blivit lite varm i kläderna. Nu har jag i alla fall fått mycket mer koll på vad det är jag egentligen ska göra, vilket jag inte riktigt hade innan. Alla är jättetrevliga och det är rätt skön stämning på kontoret så jag tror jag kommer trivas!

Det som har varit jobbigast är de tidiga mornarna och att det känns som att dagen är slut när jag kommer hem trött på eftermiddagen. Men jag vänjer mig nog vid det med så småningom. Skönt att få två fyra-dagars-veckor i början, känns väldigt lägligt!


Business-Sandra (Ser ni lilla bulan under vänstra ögat? Lyckades smälla in i ett stålrör idag..)


Status 110420

Sen sist har det hänt lite:

  • Helgen spenderades i Östhammar där Petters syster hälsade på med bebis, världens gullligaste!
  • Har blivit behandlad med homeopati, spännande! Får se hur jag reagerar på det.
  • Börjat jobba! Och pendla! Känns som att jag håller på att bli vuxen...
  • Letat lägenhet för fullt, verkar vara rätt dåligt med mindre lägenheter i Norrköping just nu. Är det någon som har kontakter så hojta till!
  • Beställt en Blondinbella-skjorta i hopp om att bli lika framgångsrik som henne.

Har ingen direkt lust att sätta mig vid datorn när jag kommer hem efter att ha suttit framför skärmen hela dagen så uppdateringarna kanske kommer att komma med lite längre mellanrum tills jag har kommit in och vant mig vid det nya livet.

Nu kurrar magen och jag ska försöka hitta lite käk.


Helgen

Är i Norrköping igen efter tågstrul som vanligt, det positiva är ju att man alltid får tillbaka pengarna för biljetten. Ska greja lite här innan det bär av till Östhammar för att spendera sista helgen där innan arbetslivet börjar. Ska passa på att ta det lite lugnt innan allvaret även fast jag har lite att plugga på för att förhoppningsvis dämpa min nervositet.


Mina saker!

Det ska bli så skönt att äntligen kunna ha en egen lägenhet igen. Jag saknar verkligen alla mina grejer! Kommer bli som julafton att packa upp alla kartonger igen efter nästan ett år utan dem. Jag börjar sökandet med en visning imorgon och hoppas att det går fort att få tag i en vettig lägenhet. Annars bor jag ju bra hos Petter så länge :)


Eyes lips face

Fick hem att stort paket från eyes lips face idag. Kul med lite nytt i sminkväskan! Dock sprack ett nagellack när jag skulle öppna det men jag gör mitt bästa för att rädda det för det såg riktigt fint ut.


Orientering

Gjorde min orienterings-tittar-debut i söndags. Var massor med folk. Små, gamla och snabba alla i en salig blandning. Var superfint väder och vindstilla där vi var så det var en riktigt fin dag.

Jag har alltid velat ha ett par fina gummistövlar men har inte vetat när jag ska använda dem, men nu har jag en perfekt anledning. Som support på orienteringstävlingarna skulle de passa perfekt på mina fötter!


Mycket folk!


Arbetsmyran

Är på snabbvisit i Borlänge, har massa saker att fixa inför måndag då jag kliver in i ett helt nytt kapitel i mitt liv. Då ska jag infinna mig på Siemens för att förhoppningsvis stormtrivas och lära mig massor som man ska på ett riktigt jobb. Spännande men samtidigt skrämmande. Tror jag kommer trivas väldigt bra i Norrköping och det ska bli skönt att inte bo 100 mil från Petter, men sjukt tråkigt att flytta från mina tjejer igen.. Och lille knodden som växer i Filippas mage! Men 30 mil söderut är lite annat än 100 mil norrut så jag kommer nog springa i Borlänge lite titt som tätt ändå.


Så här brun kommer jag inte bli om jag ska sitta inne på ett kontor hela sommaren. Men vet ni vad? Det gör ingenting, för jag har fått jobb!


Ett halvår

Idag firar jag och Petter ett halvår tillsammans. Det ska vi fira med att gå ut och äta på en grekisk restaurang som vi kastat långa blickar in i i ca ett halvår.


Nu då?

Nu har jag bockat av att-göra-listan (så ska det låta, mat, läsa bok, föreläsning) plus att jag har hunnit ta ett bad, lyssnat 30 gånger på Nomy - Cocaine och bloggat lite mer. Men nu är jag trött på att vara ensam! Nu tycker jag att det är dags för Petter att sluta irra runt i skogen och komma hem istället!


BikBok

Jag snubblade in på BikBoks "50% på allt i butiken" häromdagen. Kom hem med massa skoj, hade inte kön till provrummet varit 1 km (ca) så hade jag nog dubblat skörden.


Föll så hårt att jag till och med fick en goodiebag!


It's friday

Är helt själv i stora lägenheten ikväll, Petter har tävling och jag kände inte alls för att stå ute och frysa i mörkret. Istället tänkte jag köpa thaimat, kolla på Så ska det låta, kolla på en föreläsning och läsa lite i boken jag precis börjat plöja. Göra såna där mysiga ensamsaker jag faktiskt saknar!


Norrköping

Har börjat hitta mer och mer och känner mig säkrare ute på egen hand här i Norrköping. Är så himla fint här! Massa fina gamla byggnader, strömmen som rinner igenom stan, alléerna runt stan..

Har varit ute på lite äventyr idag och igår under letandet efter ett elljusspår som ligger en bit bort. Igår kom jag helt fel och gick åt helt fel håll, men idag kom jag dit efter några rejäla omvägar. Kom in i ett bostadsområde och förbi en gård och en hästhage med massa hästar innan jag hittade upp i skogen och till spåren, dock inte till spårcentralen. Såg en liten sjö som glittrade mellan träden, jättemysigt, så jag sprang dit en sväng. Sen tänkte jag ta samma väg tillbaka, men bestämde mig för att springa vidare i skogen för att se om jag kunde hitta centralen och det gjorde jag! Sen hittade jag till och med hem (utan att vända och springa samma väg tillbaka) dock efter några fler felspringningar. Jag tror minsann att jag börjar smittas lite av orienteringsvibbarna här nere. Förr hade jag inte ens tvekat om att ta samma väg tillbaka, nu gav jag mig ut i skogen bara sådär!




Industrilandskapet är lite finare än vad det låter


Grilla grilla

Kyckling med gorgonzola, pasta och sallad med melon smakade riktigt bra igår på premiären, både grill- och äta utepremiär! Värmen och soltimmarna på kvällen kan gärna få förbättras lite ännu men stämningen var på topp ändå. Vi löste det med dunjackor och filtar.


Kass kvalité och sne fotograf, men jag kände att bildbevis var på sin plats


Cocaine


Premiär!

Solen kom till Norrköping lagomt tills vi anlände så idag slår vi till med säsongens grillpremiär! Sommarkänslorna är höga och många.

Nu ska jag ut i solen och ta en promenad, min hals vill inte bli tillräckligt bra för springning..


En av förra årets grillkvällar. Bild: Filippa


Överdoserat

Från att ha använt flärpar i mina böcker väldigt sparsamt har jag nu totalt gått loss och frossat ner mig i dem. Vet inte om det kommer att hjälpa mig eller bara komplicera till allt men jag gör ett försök med dem.


Är det så här det ska se ut när man ska ha hemtenta? Kommer det gå bra för mig nu?


Hemtenta

Har min första hemtenta imorgon. Jag trodde inte att man behövde plugga inför en hemtenta, men tji fick jag, det behövde man visst upplyste Filippa mig om. Så nu vet jag vad jag har att göra idag. Som grädden på moset kommer mamma och pappa hem från Thailand ikväll, så tätt efter pluggningen i schemat kommer städning.

Men har jag tur så kommer världens bästa kille ikväll och räddar upp dagen och helgen!


Nytt liv, nya möjligheter...


...ny garderob. Business-garderoben kvar dock, den som kanske är i mest behov av en påfyllning.


RSS 2.0