FRIHET UNDER ANSVAR

Jag har haft turen att komma till en riktigt bra arbetsplats. Superbra kollegor och härlig miljö. 9 av 12 st har varit på avdelningen mindre än ett år och 4 av dem har börjat efter mig vilket göra att uttrycket 'inga frågor är dumma frågor' verkligen stämmer.

Arbetet är väldigt fritt, vi har inga fasta tider, är en dag 6 timmar och nästa 10 eller en vecka 32 timmar och nästa 48 gör det ingenting. Vi får jobba hemma när och om vi vill. Jobba hemma har dock inte känts så aktuellt när man är ny i uppgifterna men imorgon tänkte jag ta mig den friheten för första gången. Tankspridd som jag är så glömde jag givetvis datorsladden på jobbet men jag tror batteriet ska hålla de 5-6 timmar jag planerar att jobba imorgon. Resten tänker jag nämligen ta av mina inarbetade timmar och åka ett lite tidigare tåg till Borlänge över helgen! Petter följer med den här gången och vi ska hälsa på Levi, käka kräftor och imponera med vår kantarellcannelloni.


we♥it


NY ERA

Idag gick startskottet för en ny träningsperiod. Har blivit lite ont av den varan sen jag började jobba, har inte tid att träna mycket om man vill göra annat än att bara jobba äta träna sova. Men nu är det ändring på det. På jobbet har jag blivit motiverad till att åka Vasaloppet igen och råkade sätta ribban genom att basunera ut mina tidigare resultat (vilka tydligen imponerade mer än jag kunde tro). Ska jag leva upp till det och slippa bli besviken genom att missa medalj med några ynka minuter i år igen så är det hög tid att trappa upp träningen.

Jag började lite lätt idag med 40 min löpning (MAX 40 sa Petter --> skönt sa jag) och lite stretching (på eget initiativ!). Imorgon fortsätter jag med lunchstyrkan som blivit en trevlig tisdagsvana.


ONSDAG

Hade en ovanligt bra dag igår. Började med att jag hittade en godispåse på skrivbordet när jag kom till jobbet, chefen hade varit generös! Sen rullade dagen på med bra besked, riktigt bra feedback och ett spännande telefonsamtal. När jag kommer hem möts jag av en strålande glad pojkvän som sedan glatt lagar kycklinggryta och sen en lugn men extra mysig kväll.



Gummibjörnar från Lidl, men det är väl ändå tanken som räknas :)


ETT BEROENDE

Jag har lyckats hålla mig ifrån att bli helt beroende av iPhonen sen jag skaffade den. Är mycket stolt över det då ingen (i princip) inte kan leva utan 3G täckning ( ;) ) när den vant sig, MEN så laddade jag ner Wordfeud. Farligt! Ibland kan jag komma på mig själv med att sitta och vifta med telefonen i luften med hopp om att hitta bättre täckning. VARFÖR laddade jag ner det? Som tur är så håller sig beroende till det spelet och har inte smittat av sig på hela iPhonen. Det får stanna där!

Jag fattar inte hur Alfapet av allt kunde bli så populärt som det blivit, men fan va beroendeframkallande det är!


Poängrekord, 216 poäng för ett ord!! (Det första jag gjorde när jag fick det var att smsa till Jennie om det, måste nog sättas på Wordfeud-avgiftning..)


TJEJKVÄLL

Igår åt jag paj med den konstigaste smakkombinationen, tonfisk och ananas. Trots att jag var lite skeptisk innan så var det en hit! Efter en och en halv dags sängliggande, en uppfriskande höstpromenad kände jag att det var dags att ta sig i kragen och mota bort den här sjukdomen med en snackig tjejkväll. Bridesmaides (sevärd!), paj, några drinkar avverkades.

Nu ska jag göra en vitaminbombssmoothie för att skrämma bort det sista sjuka som är kvar i kroppen.


we♥it


KUL FREDAG

Kollar på Sons of Anarchy, lyssnar på SM-kval i orientering, samlar kraft för att gå till hemköp och köpa nässpray och alvedon. Samtidigt inser jag att det var ett klokt beslut att stanna hemma från jobbet idag.










DAGENS

Laga middag för en är man inte alltid så taggad för, då kan det se ut såhär:


Onsdag kväll

Hemma hos mig väntar nu en helkväll i soffan med ett avsnitt av bonde söker fru, ett av ensam mamma söker och ett av sons of anarchy, pannkakor med kantarellstuvning och ostbågar. Låter fint i mina öron!


we♥it


En helg i Stockholm

som bestod av shopping, vänner (i dubbel bemärkelse), thaimat, tuggande på chili -> röd tunga, drinkar, hög musik -> rosa öronproppar, dansande -> dissande, nattmacka, sleepover, kändisspotting (okej då, nyhetsmorgonskändis) och mysluncher på fik. En bra helg, oftare tack!




Svamp i överflöd

Mina första egenfunna svampar nånsin...


...resulterade i MASSA svamp

Hey goodlookin', what's cookin'?


Lunchträning

Norrköping och Finspång bjuder upp till ösande regn och strålande sol om vartannat. Gör inte mig så mycket att vädret är i princip omöjligt att spå just nu då jag ändå mest sitter inne och filurar om dagarna. Kvällarna får gärna vara finare så man kanske kan ge sig ut på en springtur utan att komma hem som en dränkt katt för att dagen efter vara förkyld. Nej, man kan säga vad man vill, oberäkneligt höstväder är inte min melodi.

Igår var det dock fint väder och det var jag tacksam för då jag gjorde något jag aldrig trodde att jag skulle göra; springa på lunchen. Personer som tränar på lunchen har alltid fått en liten konstig tanke från mitt håll men jag har insett tjusningen och sprang intevaller med ett gäng på jobbet under lunchen (de som springer på lunchen har fått en lite extra konstig tanke av någon anledning, men nu är jag själv där). Har kört stationsstyrkegympa under lunchen några gånger redan och jag tror att jag är fast. Himla skönt att komma hem efter jobbet och kunna göra något annat än bara träna, äta, sova innan det är dags för nästa jobbdag. Det gör lunchen lite stressig men det är det värt.

Jag har inte tränat styrketräning sedan Umeå-tiden i princip och jag börjar sakna det! Ska fixa träningskort på någon anläggning här, tror dock att det aldrig kommer vara så motiverande som IKSU i Umeå var. Herregud, DET saknar jag.


Efter Ulrikas svettiga spinningpass


B-town

Jag är tillbaka i Borlänge efter vad som känns som väldigt kort tid men som egentligen är rätt länge. Sist jag var här var under P&L i slutet på juni.

Ikväll blir det utgång med tjejerna, ska bli riktigt kul. Dock saknas Ulrika som hänger på beachen (eller snarare under parasollet?) och Filippa som hänger med lilla Levi (som jag ska få träffa imorgon!!).

Nu ska jag fylla magen med säsongens antagligen sista grillade innan hallondrinkarna får ta över, gott!


Det är hos Jennie det händer ikväll


Listnörd

I och med jobbet så har listnörden i mig vaknat ordentligt. Jag skriver listor på allt! Vad som ska göras, vad som ska köpas.. Det är väldigt tillfredställande att få bocka av sak för sak och se hur listan blir kortare och kortare. Speciellt på jobbet är det skönt att skriva upp allt som ska göras för dagen eller veckan och sedan bara bocka av eftersom. När man har några olika projekt igång som alla är i olika faser är det mycket att komma ihåg och jag skulle nog ha det svårt att klara allt utan mina listor. Perfekt, ska köpa mig ett fint block att skriva dem i också!


Det är här jag hänger


Höst

Jag har bestämt mig för att gilla hösten i år. Medans folk runt omkring mig pratar om att gå i ide (Petter) tvingar jag mina tankar bort från kyla och rusk till nya höstskor, tända ljus och mysiga koftor. För att klara av alla tidiga mornar som väntar mig framöver måste jag göra det bästa av situationen. Jag har gjort en liten lista som ska hjälpa mig:
 
- Köpa nya höstskor check, ett par bruna fina står i hallen
- Ny parfym check, köpte en goding på taxfreen
- Behöver nya tjocka koftor (minst två!)
- Frisera till håret
- Köpa gardinstång och draperi att ha för sovalkoven
- Köpa sänglampa
- Köpa ett liiitet köksbord till köket
- Få upp lite grejer på väggarna (spegel, tavlor, ljushållare) halvcheck, en del är uppe, en del måste köpas
- Fixa en mer harmonisk signal till väckarklockan
- Köpa mysiga doftljus
- Plocka massa svamp så vi kan äta mackor med svampstuvning hela hösten CHECK! (ni ska få se)
 


RSS 2.0