Mitt vinterland

Visst är det skönt att våren och sommaren är på väg, men det är väl härligt med vinter ändå?!

















run bitch run


i påsk ska jag ut och gliiida
Får man träna med öroninflammation? Det är på övergång så då borde det väl vara okej? Känns som att det är dags att komma igång nu igen. Har bara tränat ett enda pass efter vasaloppet på grund av eländiga sjukdomar och sånt shit. Kan ju säga att det börjar krypa lite smått i kroppen!


Stressig dag


Oj oj oj vilken dag! Har stessat och stressat. Skulle åka till Orsa idag egentligen, men när klockan börjar närma sig halv tre insåg vi att det inte var någon idé att åka dit för en dagstur.. Var en hel del mer arbete än vi räknat med, men nu efter massa slit är enkäten förhoppningsvis klar och vi får testa den på onsdag istället. Istället för Orsa blev det Falun och fixa lite marknadsföringsprylar på högskolan där och sen middag hos Filippas snälla mamma.

Mycket roligare med skolan nu när man känner att man gör något mer konkret och för sig själv än att bara nöta in massa ord och formler. Får se hur länge den känslan håller i sig dock :)


Som en söndag ska vara


Har inget med texten att göra förutom att det nog var en lika soft dag som det har varit idag

Har haft världens mysdag. Sovit till jag vaknade, kikat lite på skidskytte, läst lite tidningar.. Det enda vettiga jag gjort är att revidera mitt cv. Åkte till mamma och pappa och var en snäll dotter som bakade ananaspaj, supersmarrig! Nu ska jag kika på Johan Falk och fortsätta min sköna söndag med kanske en liten bit paj till :)


Fint med fiskbensfläta



Riktigt fint men svårt att göra på sig själv. Helst ska man väl ha lika långt hår som tjejen på bilden också.


Välförtjänt


Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon. Har varit upp innan sju varje dag denna veckan och det är inte likt mig ska jag säga. Så jag var värd att sova idag tyckte jag. Vaknade dock kl åtta av att telefonen tjöt men jag tror jag somnade om lika snabbt igen. Skönt! Nu har jag ätit världens godaste frukost, hallongröt med kiwi och kokos, och tänkte passa på att läsa några tidningar som legat och väntat på mig alldeles för länge innan det är dags för plugg med Patrik igen.


Sugen på en kamera








bilderna är martinas och längst ner är fotografen herself
Är sugen på en lite mer avancerad kamera. Vill kunna ta massa fina bilder! Jag tänkte jag skulle köpa Martinas kamera när hon ska köpa en ny (som hon har pratat om ett braaa tag, när händer det?!). Tänkte även att hon skulle lära mig alla de gyllene knepen som ska göra mig till den bästa fotografen jag kan bli!


Rapace


svenskdam
Kollar på Skavlan. Noomi och Ola Rapace är med, det har aldrig slagit mig att de skulle vara ett par, de har till och med barn tillsammans. Verkar vara så härlig stämning mellan dem! Är dock lite konstigt att se henne som sig själv och inte som Lisbet Salander.

Skavlan är förövrigt ett av de bättre programmen på tv nu. Kollar nästan aldrig på tv så det är synd att just det programmet går på fredagkvällar när man oftast har andra saker för sig.


Sista tentan avklarad

Då var tentan avklarad och det gick helt okej. Känns lite farligt att skriva här, som att det skulle betyda otur, men jag tror att jag klarade den. Skönt att det var sista tentan! Nu är det bara uppsatsen att tänka på och det känns inte speciellt betungande än. Hade ett långt möte med vår handledare idag. Helgen kommer bestå av enkätskrivande och på måndag bär det av till orsa för att komma igång med projektet.

Nu ska jag lägga mig i soffan ett tag och försöka bli av med huvudvärken som jag alltid lyckas dra på mig efter en tenta.


Kom våren kom!


weheartit

Nu är jag redo för våren. Jag vill springa, träna crosstraining i skogen, sola, dricka fina drinkar på Filippa och Patriks fina balkong och vara ute halva nätterna utan att frysa. Jag vill bada, äta jordgubbar i solen, grilla, ha på mig tunna kläder och fina skor.


Flickan från ovan


bokus.com

Såg precis att 'flickan från ovan' kommer på bio nu i slutet på mars. En av de bättre böckerna jag läst tror jag. Handlar om en fjortonårig flicka som blir våldtagen och mördad och sen föjer hon sin mördare och familjen från himlen. Filmen måste ses!


Våffeldagen


Bild recept.nu
Imorgon är det tenta. Skulle vara så skönt att klara den så vi bara har uppsatsen att tänka på fram till sommaren. Det är väldigt mycket att kunna, så det är bara att hoppas på att det kommer rätt frågor så ska det nog gå bra.

Idag är det ju våffeldagen så vi förgyllde pluggningen med våfflor, glass och sylt. Riktig lyx!


Cookies and milk

Jag behövde inte rota speciellt länge. Öppnade mitt lilla skafferi och vips så uppenbarade det sig ett kakpaket där. Då var min tycka-synd-om-mig-själv-kväll räddad.

Nu hoppas jag på lite sömn i natt. God natt!


Ballerina och mjölk, a perfect match!


Sjukling

Jag har åkt på öroninflammation. Det gör väldigt ont, känns som att ha en tickande bomb i örat som bara väntar på att explodera. Passar så där lagomt bra då jag skulle behöva ha koncentrationen på topp till pluggningen inför tentan på fredag. Blir inte så kul att vara sjuk på seminariet imorgon heller, ska hålla en presentation på engelska på en kvart.

En påse godis skulle vara mycket välkommen att dyka upp i mitt skafferi just nu känner jag, det är väl sånt man ska äta när man är sjuk? Jag får nog rota långt in om jag ska hitta något gott..


Helgen

Så mycket blev det av den pluggningen, helgen flög iväg och talen jag gjort kan jag räkna på två händer. Inte bra.. Igår började dagen i Romme för lite skid- och snowboardåkning och hamburgergrillning i vårsolen. Kvällen bjöd på fest i falun med massa skidåkare och orienterare, kände inte igen många männsikor men det tog sig under kvällen. Det var ungefär 50 pers för många i den lilla lägenheten festen var i, tyckte lite synd om ägaren till lägenheten. Gick ungefär 2 mil under kvällen och natten innan vi stupade i säng vid halv fem. Nu tycker jag mest synd om mig själv med uppskrapat knä och ont i i princip alla muskler i hela kroppen, tror att snowboardåkningen kan vara en stor bidragande faktor  till det.

Spontanutgångar brukar som bekant bli de roligaste och det gällde även igår! Idag gick nästan hela dagen åt att sova till skidorna på tvn, men har varit lite flitig på kvällskvisten iallafall. Imorgon bli det hårdpluggning hela dagen..


Trio 1                                                           Trio 2

Fina Filippa                                                Patrik blandar drinkar i kinderna
 
Gott med läppglans

Vi sprang på Jacob Hård...                      ...och Therese Johaug

Filippa hade ont i fötterna och                Sen blev Brindbergs trött, norsken
Brindbergs var stark                                 lånade ut sin jacka som kudde



plugg plugg plugg

Från och med nu och ca en vecka framåt kommer jag låsa in mig för tentapluggning. Borde ha börjat för typ 2 veckor sen, men bättre sent än aldrig.. Har ju inte legat på latsidan ändå direkt. Helinlåsningen börjar söndag eftermiddag för imorgon och på söndag har jag lite utflykter inplanerade. Inget jag hinner med egentligen men lite  luft måste man ju få så man inte blir knäpp av alla uträkningar och grafer.

Mina sista timmar i frihet spenderade jag på kupolen med Emelie. Köpte en vårjacka och västen i inlägget nedan! Finfina.


Hennes


söt väst, 99 kronor, billigt och bra
Fick hem h&mkatalogen idag. Farligt! Fanns mycket fint och billigt. Har hm börjar köra budget-budget? Kan nog bli en liten beställning därifrån.


Onsdag


tänk om man kunde få läsa så här roliga böcker i skolan
Är inne i en riktig skolperiod, hinner inte göra någonting annat än att plugga, skriva arbete eller tänka på examensarbete. Deadline för ett arbete på ca 4 hp på fredag, seminarium, muntlig redovisning och opponering på tisdag, 'memo' för c-uppsatsen ska vara klart på måndag och tenta i mikroekonomi nästa fredag står på schemat.  Vet inte hur allt ska gå, känns som att något är dömt att misslyckas eller gå på tok.

Planeringen för vår vårtermin har varit lite snedplanerad, vi läste på 50% första fem veckorna för att nu de andra fem veckorna läsa på 150% plus c-uppsatsen. Kommer bli skönt om två veckor när vi bara har c-uppsatsen att fokusera på. Har bestämt ämne idag, känns skönt att veta ungefär vart vi ska börja, hur vi ska gå till väga och vilken sorts litteratur vi ska börja titta efter.. Kan nog bli bra det här.

Vart har kommentarerna tagit vägen förresten?? Läsarna ökar men kommentarerna minskar, eller dom är snarare obefintliga. Hur går det ihop kära läsare?



Some more pics

Några fler bilder att visa omvärlden!

De två första är mina, resten har Helin tagit.
















Solsken

Vilket väder vi har! Synd att man inte har tiden att ta till vara på vårsolen, utan istället sitter inlåst med en trave böcker som ska plöjas.. Har fått tillbaka skidsuget igen efter vasaloppet, en långtur i Gyllbergen skulle vara perfekt för välmåendet just nu! Jag får hoppas på att finvädret håller i sig till nästa helg då det iallafall blir en tripp till Romme Alpin, men prognosen ser tyvärr dyster ut.





Minnesvärt

Kvällen blev mycket bra, lite för många som kraschade rakt in i den beryktade väggen bara. Lite för goda shottar, bra folk och härlig stämning, så skulle jag sammanfatta kvällen!



























Nu då?

Känns tråkigt nu när vasaloppet är genomfört och över. Det har varit ett mål så länge, så det är som att motivationen har försvunnit totalt nu efteråt. Det känns inte som att det finns något i samma klass, något som jag skulle vara lika glad över att klara av. Ska nog anmäla mig till någon halvmara i sommar för att ha ett mål med träningen och ha något att satsa lite mot. Men det känns inte som att något skulle kännas lika kul som att åka vasaloppet för första gången.

Har nästan redan börjat se framemot nästa års vasalopp faktiskt! Nu vill jag förbättra tid och placering. Men det är väl inte samma upplevelse att åka det igen för nu vet jag hur det är och att jag klarar av det, på en skaplig tid dessutom.


Vasaloppsfesten

Nu när vasaloppet är avklarat är det dags för den traditionella vasaloppsfesten (en gång är ingen gång, två gånger är en tradition?). Förväntningarna är högt uppbyggda av arrangörerna och vad jag har förstått så har det planerats en del bus. Det kommer bl a bli shotrace vid alla kontroller på färden från Sälen till Mora. Det blir klackarna i taket helt enkelt! Självklart shottar vi på blåbärssoppa.

Vill ni ha en försmak på hur kvällen kommer se ut, kika in Filippas blogg!


Vasaloppet -check

Jag tog mig alltså i mål på Vasaloppet. Det gick till och med bra! Tror det var ganska optimala förhållanden att åka sitt första vasalopp i, skönt väder, inte för kallt och inte för varmt och fina spår hela vägen. Alla hemska backar som man hört om kändes inte så hemska och jag gled på rätt bra genom hela loppet. Det tog mig en och en halv minut att ta mig fram till startlinjen och första backen var det väldigt trångt i, men annars gick det rätt smärtfritt till Mora. Backarna upp till Risberg som skulle vara de värsta åkte jag och väntade på, för när jag väl kommit upp dit så skulle det gå bra hade jag intalat mig. Vips, så var jag i Risberg och de backarna hade jag åkt uppför utan att knappt märka det! Sen rullade det på till det var ca 25 kilometer kvar, då smällde tröttheten till och det kändes riktigt jobbigt för första gången. Men då var det ju "bara" 25 kilometer kvar, inte ens en tjejvasa så det var bara att köra på. 6 timmar och 56 minuter efter starten gått i Sälen gled jag in i Mora parken och över mållinjen och satan va skönt det var att gå i mål.

Riktigt nöjd med tiden, men tanke på att jag hade som mål att gå under 7,30. Placeringen blev 187 av 1650 damer och jag ger mig själv väl godkänt för den prestationen.



Blir matad i Tennäng

Var glad i Evertsberg

Pappa var också glad i Evertsberg, han stakade sig till Mora på 6 timmar och 41 minuter.

Stakar på upploppet

Trött och nöjd i mål

Plättisar

Nu har jag stekt plättar, ätit plättar, haft ont i magen och gjort absolut ingenting sen jag kom hem från skolan. Allt för att inte plugga.

Så nu är det dags att stoppa näsan i böckerna och ägna kvällen åt studier.


Slut i rutan

svt.se
Nu var OS slut för den här gången, vad ska man nu göra om kvällarna? 

Totalt 11 medaljer blev det, 5 guld, 2 silver och 4 brons. Vi lyckades skrapa ihop en hel bunt med fjärdeplatser också, tänk om dom hade haft turen på sin sida och knipit medaljer istället. Då hade Sverige varit betydligt högre upp i medaljligan.


RSS 2.0