P&L!

Imorgon ska jag äntligen få känna lite festivalstämning, efter jobbet tar jag lilla bilen upp till stan där det händer! Jag får slå klackarna i himlen utan för grindarna imorgon men på lördag lovar jag att kompensera det rejält.


Förra året under Lily Allen


Säg HEJ till min nya kompis


In the moment

Var på IKEA förra veckan och köpte lite prylar till min lägenhet, en säng och en garderob bland annat. Fick det hemkört idag och var speciellt ivrig på att få upp garderoben för att städa golvet på lite klädfyllda kartonger, men icke.. Jag trodde man fick med alla verktyg man behövde för att få ihop möblerna men så var det ju inte. Och sängen får jag inte på benen själv på, så färdigställningen av lägenheten får vänta ett tag till!


Jag äter lök & zucchini-paj och läser Plaza Interiör istället 


Kolla...

...vilken fin Clinique-familj jag fick av Filippa och Patrik i present! Kom på nu att jag missade att fota mascaran och läppglanset/stiftet som också fanns i paketet..


Nattvakar

Just nu sitter jag uppe och kollar på orientering på YLEs livesändning. Snart startar Petter och jag håller tummarna och hejar för fullt här hemma. Det är stafett och hittills ligger de bra till uppe i toppen!

Efter hans sträcka ska jag stupa i säng för imorgon tänkte jag ta en tur till IKEA för att reka lite inför veckan då jag ska dit med Petter. Strosa runt på IKEA är inte hans favorittidsfördriv så jag slår två flugor i en smäll och ger mig själv två besök och förkortar Petters :)


Fyllda paprikor

Igår provade jag mig på en gammal klassiker som jag varken gjort eller ätit förrut, fyllda paprikor. Blev riktigt gott! Fyllde orangea paprikor med quornfärs, zucchini, tomat, creme fraiche, kryddade med chili och toppade med ost. Try it!


Teknikfreak

Teknik-ointresserade jag har en del att uppdatera på teknikfronten.

Något jag tänkt på länge är en systemkamera och efter Stockholmstrippens fina bilder har jag bestämt mig för att verkligen göra slag i saken. Det är så mycket roligare att kolla på en bra bild än en halvbra! Innan året är slut ska jag ha en i mina ägor.
 
En telefon är också något jag borde köpa, just nu har jag pappas avlagda och jag känner inte riktigt att den passar mig. Trots bestämda åsikter om att jag inte behöver en iPhone har jag nog ändrat mig och bestämt mig för en ändå. Sen ska jag byta abonnemang så då känns det lika bra att byta telefon samtidigt med tanke på bindningstiden. Har dock sagt ett år att jag ska köpa en och det har ännu inte blivit av men nu ska jag fixa det!

Före: Stökigt eller stökigt?

I helgen är jag gräsänka då Petter är i Finland och tävlar och då tänkte jag försöka få i ordning i min lägenhet. Det kanske behövs:


Regn och rusk

Hela dagen har regnet stått som spön i backen och när det passande nog klarnade upp lagom tills jag kom hem hann jag knappt tänka tanken på att ta mig ut på en tur innan jag hörde muller och himlen öppnade sig igen. Skulle verkligen behöva lite rörelse då jag känt mig lite småsjuk länge nu och träningen har blivit lidande. Lite duggregn är ju bara skönt men risken att det börjar ösa ner gör nog att jag, min ömma hals och klena kropp stannar inne.

Jag har mina aningar om att klenheten beror på mina alldeles för få sömntimmar de senaste veckorna. Det kommer ta sin tid innan jag kommer in i rytmen att sova tillräckligt tidigt på kvällen för att det ska vara okej att gå upp kl 6. På sommaren känns det som en omöjlighet men jag kanske kan sova ikapp till hösten/vintern..


23 gamla

Min tjugotredje födelsedag innehöll massa klassiska födelsedagsingredienser, frukost och paket på sängen, restaurangmiddag, tårta och skål i rosa bubbel! Oj så bortskämd jag blev, Petter har verkligen satt ribban högt inför sin födelsedag i augusti.


Pärlorna som fanns i paketet


Filibabba

Jag har kommit in i ett matstim, har massor av idéer och tycker det är kul att laga mat. Vi lagar pajer i olika former och färger, olika lasagner, grytor och massa gott. Just nu slavar Petter ihop en kycklinggryta á la kokosmjölk, massa grönsaker och cashewnötter.

Ett problem är att allt tar så lång tid, jag behöver mer goda snabbrätter i matbanken. För tid känns det inte som att jag har i överflöd nuförtiden.


En av mina få snabbrätter


Ljuva semester

Har haft en helt underbar helg i Stockholm med Petter, Filippa och Patrik (och Kiddo såklart). Allt har varit perfekt! Första gången i skärgården och jag har verkligen fått mersmak.
 
På fredagen var vi ute på lilla Fjäderholmarna där vi glassade på klipporna och jag tog premiärdoppet. Under kvällen i stan bjöds Patrik och Filippa på Filippas examensmiddag på en stökig (men stämningsfull) restaurang.
 
Nästan hela lördagen var vi på Sandhamn, helt underbart. Sol, sandstrand, långgrunt och många fler dopp. En smarrig fisk- och skaldjursmiddag med utsikt över vatten och segelbåtar fick agera en tidig födelsedagsmiddag följt av drinkar inne i Stockholm på kvällningen.

På söndag var prognosen regn så då tänkte vi traska runt i butiker men även då bjöd solen upp till dans och det blev glass nummer sjuttioelva och världens godaste sallad till lunch i solen.


- En fantastisk helg med några av de jag tycker om mest i hela vida världen!

Några av Filippas fina bilder:












När det händer..

Har haft en underbar långhelg, den har känts hur lång som helst, kanske för att jag har hunnit med massor; orienteringstävlingar, barnvaktande, examensfirande, kubb i solen, grillning, flytt, städning och lata timmar i solen. Kommer mer om det (och mycket annat) ikväll och under veckan! Kul va? ;)

Och för att det ska vara lite kul för mig och ge mig lite motivation till att hålla mina bloggarlöften tycker jag att ni ska kommentera massor!


Fullt upp

Jag har massa saker att skriva men ingen tid. Dagarna försvinner på jobbet och efter hemgång är det träna/äta/umgås som gäller samtidigt som jobbet snurrar runt i huvudet. Det är svårt att få in bloggen i den ekvationen men jag gör ett nytt försök den här långhelgen mellan firanden, flytt och solning.


RSS 2.0