Just nu: brödbak

Jag är inne i ett riktigt mat- och bakflow. Ni kanske har märkt det på alla matinlägg? Bland annat så har det bjudits på kantarellpaj, lax-limepasta, blåbärspaj och ananaspaj (finns en viss pajtrend).. Det var en av sakerna jag verkligen saknande när jag bodde i korridor, att ha ett eget kök och kunna baka och stöka bäst jag ville. Känns som att jag tar igen all den tiden nu! Just nu har jag en deg på jäsning som ska resultera i gottigt bröd.
 
Det enda negativa med detta flow är all disk som blir. Diska är en av min värsta hemmasysslor (delad förstaplats med strykning).
 
Nu ska jag baka ut brödet så jag får min kvällsmacka med smarrig schweizisk ost och en kopp te någon gång!

Bildbomb Schweiz

Jag är tillbaka i verkligheten efter min enda semestervecka denna sommar. Har haft en helt underbar vecka i Schweiz med nästan konstant helt underbar utsikt. Jag låter bilderna berätta:




Denna resas sötaste kattunge (Filippa, denna överlevde!)


Jag, Angela, Moa, Simon och Jenny




Petter sprang intervaller upp för bergen..


.. och jag knatade på bakom och blev minst lika trött (okej då, tröttare)






På väg mot målet..


..som var 2307 m.ö.h, lite högre än Kebnekaise, vilket var vårt mål. Det blåste storm däruppe!

En lördag

Nu ska jag snöra på mig conversen och springa ner på stan en sväng. Min troslåda ekar tom (HELT tom) så jag måste fylla på förrådet lite (tvätta, vad är det?).

Så skönt med semester och slippa känna att man måste stressa för att hinna allt man vill hinna. Har haft en lugn morgon med promenad, dusch, lunch och kaffe. Ikväll bjuds det på kräftskiva och Eldkvarn på gamla torget. Tror det blir en fin kväll!


Länge leve Levi!

Vilken morgon! En ny liten knodd har kommit till världen ♥ Jag ska lära dig allt jag kan! Men oroa er inte mamma och pappa Levi, jag ska hålla mig på mattan ;)


Så små fötter kanske han har


Auberginelasagne à la Petter (på Sandras vis)

Jag vågade mig på att laga en av Petters paradrätter idag, auberginelasagne. Det blev riktigt smarrigt och jag fick mycket godkänt. Dock svävade jag inte ut allt för mycket utan följde i princip Petters direktiv till punkt och pricka.. Lika bra det, då vet man att det blir bra!


Gott!


Kantareller

Har gjort ett riktigt bra byte, en stor bunke nyplockade kantareller mot att låna min madrass en natt. Gott!


Badanka

Många säger att sommaren är är slut nu, men jag vägrar tro det. Jag har ju inte ens hunnit ha min semester än! Förra helgen kanske var sista badhelgen men sommaren är långt ifrån slut enligt mig.


Sommar och sol

Ytterligare en superbra helg är över, även den här en långhelg då jag tog fredagen ledig. Vi har hunnit med massor, tror att man utnyttjar och njuter av dagarna mer när det bara handlar om några dagar.

En av höjdpunkterna var fredagkvällens bastubadning och dopp i havet. Jag fick lite panik av kylan när man gick från bastuns 80 grader till havets 19 så det blev inga långa simturer, men det var sjukt mysigt och jag tror vi satt där några timmar.

En annan höjdpunkt var helt klart lördagens kajakpaddling ut till en liten ö med släta klippor, inte en människa så långt ögat nådde, vindstilla solbadning och underbar utsikt.






Hängmattan hann jag ligga och mojsa i också


Härliga helg

Jag har haft det så bra att jag faktiskt funderar på att åka tillbaka till kusten i helgen. Det är så skönt och rogivande att vara vid vattnet och havet. I helgen kommer vi ha mer tid för lugn och ro än förra helgen, med båttur, sol och bad, kaffepauser i hängmattan... Låter bra va?

Att Petter fixat rester från bröllopsmaten som bara väntar på att ätas upp lockar också lite förstås! Kan jag kommer jag nog flexa hela fredagen och åka redan imorgonkväll.


Älskade Petter, sommar, hav, sol, klippor. Jag har verkligen blivit frälst av skärgårdslivet


Måndag, frukostbuffe och kajaktur

Då många av gästerna bodde i stugor i närheten av festlokalen bjöd bekanta i närheten upp till frukostbuffe vid havet i klass med bröllopsmaten på måndag morgon. Nu sken solen härligt igen och efter frukosten lånade jag och Petter kajaken och paddlade ut till en liten ö med släta klippor och hade det bra i nån timme!







HÄRLIGA DAG!


Söndag, bröllopsdagen

Började med en skön sovmorgon med uppvaknande av fötter springandes utanför dörren och sista bröllopshetsen var igång. Efter lite morgonstök och förberedelser bar det iväg till båten som skulle ta oss till kobben vart vigseln var. Var lite oturligt med regn men man säger väl att regn under bröllopsdagen betyder tur i äktenskapet? Maten på middagen senare var heelt gudomlig, det smälte i munnen! Blev en lyckad fest och ännu en dag att minnas :)




Väntar på bättre bilder, kanske slänger upp nån fin då!


Lördag, bakis och kräftskiva

Lördagmorgon bjöd på frukostbuffé, sol och en promenad in till lilla centrum. Hemma i Östhammar var det fullt hus av släkt och vänner och det var bara att smila upp sig trots lite smådunkande huvud.

En lunch i solen och en tupplur senare bar det iväg till Norrtälje för kräftskiva. Var riktigt uppstyrt med långbord, hattar, egenodlade kräftor, sånghäften, partytält och massa mer. Vi blev dock inte så långvariga, utan drog hem vid elva-tolv efter ett nattdopp i varmt vatten.


Fredag, ett-år-sen-vi-träffades-dagen

Jag kom till slut iväg till Östhammar i fredags, var där vid halv sju. Petter hämtade upp mig på stationen och vi mellanlandade i princip bara innan vi åkte vidare mot Öregrund. Där blev vi bjudna på grillat, vi drack smultronbubbel och sjöng allsånger innan vi drog ner mot stan och utestället Hummelgrund. Tanken var att vi skulle åka hem på natten, men de gästvänliga värdarna lät oss inte göra det utan bäddade i princip ner oss i källaren. Blev en kväll att minnas!


Gänget


En tisdagskväll

Jag har måndag i kroppen idag, rubriken höll på att bli en måndagskväll, så skönt att ibland ha en fyra-dagars-jobbvecka!

Jag har precis gjort min favoritpaj och ska läsa lite i min nya bok (som jag fick köpa igår när jag, som vanligt, väntade på försenat tåg). Det är samma författare som skrivit Svensk Maffia, tror den kommer vara bra.

Senare tänkte jag fila ihop ett inlägg med lite bilder från min underbara helg. Ett konstaterande jag gjort är att jag är i stort behov av en systemkamera.. Har blivit lite bortskämd med Filippas alltid så fina bilder.


Kvar i stan

Tåget tuffar mot Uppsala och jag är kvar i Norrköping, jobbet satte stopp för mina planer och jag måste inställa mig imorgon med. Lite surt men det vägs upp lite av vunnet förtroende och framgångar på jobbet! Kanske får jag snart besöka ett land långt borta.

Jag får göra det den rätta vägen, nytta först sen kul. Förhoppningsvis kommer jag iväg i skaplig tid imorgon ändå och hinner göra hela kvällen i Öregrund.


365 dagar

Imorgon åker jag till Östhammar på långhelg, hela fyra dagar ska jag vara ledig. Lyx!

Jag och Petter ska fira våran ett-år-sedan-vi-träffades-dag med bubbel, pompa och ståt på båtveckan (vart vi träffades!). Vi ska fira bröllop mellan Petters syster och kille, vi ska festa loss på kräftor och vi ska åka båt och förhoppningsvis sola och bada om vädergudarna är med oss.




Tänk vad lite vi visste då men ändå var allt precis som det skulle bli, Petter är duktig i köket och jag slänger mest med håret


RSS 2.0