LINCOLN, ENGLAND

Imorgon flyger jag iväg på min allra första tjänsteresa. Tror det kommer bli kul och jag kommer nog få lära mig mycket. Men lite nervös är jag allt, ibland känns det som att alla kan allt och jag kan inget (men ibland känns det som att jag kan allt, det svänger rätt friskt).

Nu är det dags att packa väskan, köpa nödproviant (extralunch), måla på naglarna och hoppa i säng, taxin kommer klockan 05.00..

Önska mig lycka till!


KOLLA KOLLA!

Kolla vad tjejen med minst gröna fingrar i världen har åstadkommit, NYA STJÄLKAR PÅ ORKIDEÉRNA!


SOM GODIS

Har återupplivat en gammal frukostfavorit, nästan som godis är den. Koka mannagrynsgröt och blanda i frysta bär som tinar i gröten. Toppa med mjölk, skivad kiwi och kokos. Kan inte bli godare!

Med detta i magen ska jag bege mig mot gymmet och försöka bli lite stark igen. Wish me luck!


WORKSHOP

Har varit på workshop med jobbet två dagar. Var på en SÅ FIN hotell- och konferensanläggning utanför Vingåker, jag blev kär i hela stället på två sekunder! Jobbet gick också bra och vi kom fram till massa bra saker men just nu kommer jag bara komma ihåg stället och maten!


Rummet


Fin toalett




Jag vill ha en jordglob!


Har aldrig ätit en middag med så många bestick på bordet förut


Det blev fyra-rätters


Ostbrickan, fantastisk!


Vi byggde och körde lådbilsrace också!


På vägen hem hann vi med outleten i Vingåker, bra shopping!


BULLAR I UGNEN

Lördagseftermiddagen spenderades med att fylla min lilla frys till bristningsgränsen. Krävs inte mycket för att den ska fyllas, det är lite synd för jag vill baka massor!

Nu ska jag gå och köpa matchande te. Smarrigt kvällsfika ikväll!




HEMMADAG

Sitter hemma, nyduschad och med en kopp te i handen och jobbar. Skönt att inte behöva slänga sig ur sängen och stressa till bussen som alla andra mornar.

Snart ska jag iväg och lyssna på ett föredrag som pappa ska hålla här i Norrköping, ska bli spännande att höra hur han föreläser! Det är huvudanledningen till att jag jobbar hemma. Efter lunch blir det nog ett stavgångspass i solen, måste ju passa på de få fina höstdagarna, så det blir mest kvällsjobb idag. Ska bli rätt mysigt faktiskt!


1 ÅR

Nu har jag och Petter varit tillsammans i 1 år. Och vilket år det har varit! Det känns som att vi känt varandra mycket, mycket längre än 1 år. Tänk, för lite drygt ett år sedan hade vi aldrig träffats och kände inte till varandra. Samtidigt har året gått sjukt fort, det har hänt så mycket i livet och vi har hunnit med så mycket kul. Det kommer bli många många fler!



Igår firade vi med trerätters, avocadosoppa och bruschetta till förrätt, fläskfilégryta med mango chutney till huvudrätt och vit chokladpannacotta till efterrätt. Till det drack vi lyxvin vi köpt i Schweiz. Vi köpte det till något bra tillfälle, och det tyckte vi var nu!


Recept

Idag fortsatte vi lyxa till det med sovmorgon, pannkaksfrukost och en riktig mysdag. Har bara varit utanför dörren för att fynda 4 kg varmrökt lax för 99 kr(!!) som blev till middag tillsammans med pressad potatis och romsås. GOTT!

Perfekta dagar att avsluta detta år med. Ikväll kan det nog bli någon efterrätt och Sons of Anarchy som kvällsprogram.


BORLÄNGEHELG

Förra helgen var vi och hälsade på i Borlänge. Vi åkte tåg...


...så man kan aldrig vara riktigt säker på vart man hamnar...


...eller vart (om) man får sitta.

På lördagkväll käkade vi massor av kräftor och pajer hos Jennie...


...och de här grabbarna var med!

Nästa dag ville pappa visa sina golfskills så vi gick med på en runda, så här såg det ut ungefär:


Vart tog den vägen?!


YES, den blev bra!


Nöjd herre

På tåget hem satt vi som packade sillar men det har jag ingen bild på. Synd, för det hade varit nått att se. Fick bara inte plats nog att få ner handen i väskan för att få upp kamerna ens.


KANELBULLENS DAG

En av fördelarna med att jobba är att man blir bjuden på en del saker. Som kanelbullar på kanelbullens dag! Ovanligt många tog sig tid för morgonfikat idag :) Fick även ett sms om att fira denna speciella dag med en fika, självklart, men jag tyckte men det räcker med en kanelbulle (inte min favorit) utan det blev en chokladbiskvi (min favorit!) istället. En riktigt bra dag. Beror inte bara på all fika men visst är den delen en stor mysfaktor i höstrusket.

Nu sitter jag i soffan och funderar på om jag ska ta tag i mitt berg som ska strykas eller om jag ska ta en egenkväll och ta en lång dusch och sen kolla på Ensam mamma söker-avsnittet jag har missat.. Lutar åt det senare då Petter är och fikar sin kanelbullefika med grabbarna (som att det skulle spela någon roll egentligen, skulle inte ha strykit ändå!).


RSS 2.0