LÖRDAG

Tidiga dagar på jobbet i veckan och grymt intervallpass igår kväll gjorde att jag tyckte att jag förtjänade lång sovmorgon idag. Nu har jag tagit det lugnt i sängen och i soffan med långfrukost och bloggläsande och tänkte ge mig ut på mitt kortare löppass för veckan. Egentligen skulle jag väl ha sprungit det imorgon men det blir lite partaj ikväll så jag litar inte på att jag kommer ge mig ut och springa imorgon.


JORDGUBBSSÄSONGEN ÄR HÄR

I fil eller i fruktsallad med kokos. Gudomligt.






LÅNGPASS

Ska komma igång med löpningen nu. Det har jag försökt med under våren de senaste tio åren tror jag. Lyckades rätt bra en gång men då kom en studentresa/vecka och satte stopp för det. Nu har iaf petter sagt åt mig vad jag ska göra och då är det bara att göra det! Ett längre pass, ett kortare pass och ett intervallpass i veckan. Enkelt och bra.

Igår var det då dags för mitt längre pass (som i mitt nuvarande tillstånd betyder ca 1 timme). Jag cyklade till vrinnevi i regnet och skulle springa ett längre spår där som jag aldrig sprungit förut. Och såklart kom jag fel. Kom på nått vis in på spåret baklänges när jag bara hade ett par km kvar så min timme blev bra mycket längre än en timme. När jag kom hem kände jag mig halvt död (ska tillägga att jag tränade på lunchen också :). Men det jag egentligen ville komma till med allt det här är att jag är på väg till jobbet tidigare än på mycket länge! Uppe med tuppen, bra där Sandra!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1366262/images/2012/pic_195998317.jpg" class="image">


SKOGENS GULD PÅ TALLRIKEN

Mannerströms gourmetpotatisgratäng och falafel blev vår snabb middag igår. Potatisgratängen var dock från i onsdags och skulle stå i ugnen i 2 timmar, men oj så god den blev, och gick precis lika bra att värma dagen efter! Falafel är riktigt underskattat tycker jag, mycket gott. Till efterrätt lyxade vi till det med hjortron, glass och mina nybakade kolakakor.





SPRING I BENEN

Hängde med Petter ut och tränade efter jobbet idag. Han skulle springa i skogen och jag passade på att springa lite bland hästhagar och lite i utkanten av skogen. Tyvärr är jag ingen orienteringsfantast (än) så att jag bara kan sticka rakt ut i skogen vartsomhelst och förvänta mig att jag ska hitta tillbaka igen. Det gjorde absolut inget idag då det var fint som attan att springa intervaller vid sjöar och bland hästarna i hagarna vid sidan om vägen. Lätt med spring i benen när det är så fint!


DEFENCE

Petter kom hem med ett helt lass Vitamin Well defence här i veckan. Min favoritsmak fläderblom och att den ska boosta immunförsvaret är ju inte helt fel så här när kläderna ryker inför våren. Allt funkar om man tror på det!

Sånna här kan man hitta överallt i lägenheten just nu


OCH PÅ TAL OM ATT BRÄNNA I FICKORNA...

...här är lite sommarinspiration. Spets spets spets, bara massa spets!

 


BOKTIPS

Fick hem månadens lönespec idag och genast började det brännas i fickorna.. Har lust att beställa lite nya roliga böcker. Kokböcker, hälsoböcker, skönlitteratur... Tipsa!


TJEJMIDDAG

Var på mysig tjejmiddag igår. Vi firade våffeldagen lite i förväg och frossade i våfflor, hjortronsylt och grädde. Supergott. Snacket var väldigt klassiskt tjejsnack, bröllop (en av tjejerna ska gifta sig till sommaren), inredning, shoppingtips och sånt trevligt!


I BÄSTA SÄLLSKAPET!

Det är alltid lika mysigt att kika på skidspelen i Falun. Är så härlig stämning, dock hade solen kunnat få kika fram lite för att göra det ännu bättre. Träffade familjen Karlsson/Kans, och Levi visade sig från sin bästa sida. Gullungen!

På kvällen kom två andra solstrålar och vi snicksnackade över mat och cola massa timmar.

Mysdag!


GULT ÄR FINT!

Kaffe och ny sommargul färg på naglarna. Bra uppladdning för skidspelen och kvällen med tjejerna som väntar ikväll.

(laddade inte upp med ett löppass som tänkt på grund av träningsvärken from hell i vaderna, inte kul. Jag går som gollum)


ATT ÅKA TÅG..

Sitter på tåget till Borlänge. I helgen blir det besök på skidspelen i Falun. Blir bra att få lite skidinspiration inför vårträningen! Hoppas på sol också, det ska det ju vara den här helgen! Jag har i alla fall packat ner solglasögonen.

De senaste två timmarna har jag fått stå ut med en flicka i sätet framför som babblat konstant på bredaste skånskan. Just nu önskar jag att jag inte hade tappat bort mina hörlurar så jag hade kunnat stänga in mig i dem.. Nu verkar det som att de ska gå av, skönt! Då får jag vila mina stackars öron.

Har försökt fördriva tiden med att läsa men är rätt less på det. Åh nej nu kom ett gäng fulla grabbar istället. Vartannat ord svordom och öldrickande.. Jag vill ha mina hörlurar!!


https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1366262/images/2012/pic_194199515.jpg" class="image">


Petters fina fruktskål som jag lagt beslag på


CHINS

Nu ska det tränas skidåkarmuskler! Synd bara att Vasaloppet redan är fullt. Efter 11 dagar, helt sjukt!


KRÅKHOPP OCH GRILLKORVEN

Har haft ett inlägg redo sen i tisdags där jag berättade om min dag som var den segaste nånsin, om hur trött jag var från att jag klev ur sängen till jag gick och la mig igen. Och om det fina tulpanerna som trots det piggade upp. Men eftersom blogg-appen bara strular så blev det inget inlägg, kanske lika bra det, för det var bara gnäll!

Idag däremot, mycket piggare! Efter lunchen och lunchträningen har allt gått av bara farten. Var en ny ledare som först gjorde mig väldigt opeppad med tjockbyxor och pippilotter i håret, men som efter passet hade sett till att det rann svettpärlor i min panna. Ett superpass att få till på lunchen. Effektiv, funktionell, intensiv träning var hennes ledord och det passade mig perfekt idag. Avslutade med en tävling (mot oss själva såklart enligt henne, men alla vet ju att man tävlar mot varandra!) som bestod av grodhopp, kråkhopp, björngång och grillkorven (jobbigare än det låter, jag lovar) 10 repetitioner av varje i tre varv. Självklart vann jag ;)


Tulpanerna är fortfarande fina!


NJUTBART

Sitter på bussen hem från jobbet och kollar på det fina vädret. Har sagt det förut och säger det igen, det jag saknar mest med att plugga är helt klart att kunna styra sina dagar och vara ledig och plugga/jobba när man vill..

Igår hann jag i alla fall njuta av solen en hel del. En kaffe och kaka i solen vid strömmen och en köpa solbrillor-tur till stan. Sen åkte vi ut till Ågelsjön och grillade kycklingklubbor och majs (sjukt gott!!) och njöt som bara den.


HOCKEY

Fjärde matchen på två dagar. Börjar bli biten!


ONSDAGSTANKAR

Jag sitter invirad i filten i sängen och lyssnar på Elisabeth Andreasson i min iskalla lägenhet. Petter ligger i soffan och tentapluggar i t-shirt. Det är två saker jag funderar på. Ett, hur man kan ligga i soffan och plugga, funkade aldrig för mig. Hur pigg jag än var blev ögonlocken väldigt tunga just då. Två, jag sitter med filten om mig i sängen och fryser ändå och han ligger i t-shirt brevid draget vid fönstret. Min näsa och iskall men han är helt oberörd av iskylan.

Jag ska nog värma upp mig med lite te.


WOOOK

Fick ett sånt där gåvokort där man får välja bland massa bra-att-ha-grejer i julklapp förra året och i höstas hittade jag det i en låda efter alla flyttar. En wokpanna blev det och oj vilken bra grej! Har inte använt den jätteflitigt (2 gånger) men så goda wokarna blir. Har en känsla av att det kan bli en wokperiod i matväg nu ett tag!


Smarrig räkwok

MAKTEN ÖVER TVN

När Petter är borta så har jag hela makten över vad som visas på TVn. Då blir det program som Top model och Fyra bröllop. Just nu är det mitt kanske favoritprogram all time, Så ska det låta! Alexander Rybak är med så jag hoppas på något sånt här

Visa vid vindens ängar (klick)

eller något sånt här

Det gåtfulla folket (klick)


VASAN

Kaffe, makrillsmacka och Vasaloppet. Nästa år är det jag som startar från led 4!

2011

PICTURES

Har ju inte visat bilderna från Rysslands- och Englandsresorna! Här ska ni få se lite sevärdheter:


En Pellefant-kyrka. Eller snarare sju, det är en kyrka i varje torn!


Röda torget


Utanför Kreml by night


Här sover Lenin


Katedralen i Lincoln


Den är stoooor


En mysig Pie Bar, det spökade här!


SOOOL

Kunde inte motstå det fina vädret idag så jag trotsade mina sjukkänslor och halsont och gick ut på en promenad och en sittning på en varm sten i solen. Hade en del p3 dokumentär och en del vasaloppssnack i öronen.




NYHETSMORGON

Längesen jag hade tid att ta det lugnt på morgonen. Lugn frukost och Nyhetsmorgon, så skönt! Och blogga, det har aldrig hänt.

 


RSS 2.0