Lunchinlägg

Sitter på jobbet och har precis ätit en smarrig matlåda med pasta och currysås med svamp som Petter slängde ihop igår. Själv var jag på after work och åt god tapas, lättare förtäring stod det på inbjudan som en rejäl underdrift.

Efter jobbet kommer Petter och hämtar mig och så ska vi ta en tripp till Vingåkers outlet och förhoppningsvis göra massa fynd och spendera lite hårt ihoparbetade slantar. Efter det blir det en lugn helg och kanske kommer jag hinna med lite uppdateringar om vad jag haft för mig på sistone.

Nu kallar plikten för veckans sista timmar!

Puss på er


Vecka 5

Ca 5 veckor in i arbetet. Trivs riktigt bra, börjar till och med att vänja mig att gå upp tidigt på morgonen även om Petter ligger kvar varje morgon och försöker få mig att ta den "sena" bussen (då är jag på jobbet kl 8 annars halv 8). Kommer in mer och mer i arbetet och börjar förstå mer av processerna och rutinerna. Jag känner mig riktigt viktig när jag springer på möten i kavaj!
 
Jag väntar på tjänsteresorna, här är folk borta lite titt som tätt.. En vecka i Angola, akutresa till Indien, en tripp till Thailand för att nämna lite och sen är det ju resor som kanske inte lockar lika mycket som till Ryssland på ett skrutthotell brevid en tjetjensk bordell. Det gäller att ha lite tur med vilka projekt man har att göra med. Dock får nog en rookie som mig vänta ett tag på resorna men det är en fin morot.


Thank God It's Tuesday

Pigg kropp när klockan ringde i ottan, kaffet upphällt och äggröran på bordet. Med en morgon som den kan dagen bara bli bra! Och det måste jag säga att den tanken har blivit infriad.

När jag nyss kom hem stod maten klar på bordet, lyx!


Äntligen!

Skrev på kontraktet för mitt nya hem idag. Känns väldigt bra att äntligen ha en egen lägenhet igen. Det är en etta av blandad kvalitet med fina tapeter och trägolv men litet kök. Den ligger helt perfekt för mig, nära till stan, nära Petter, nära till bussen som går till jobbet.. I nästan ett år har jag bott på 18 kvm eller mindre (ner till resväskestorlek ungefär) så det här är efterlängtat! Kommer bli som julafton igen att packa upp alla mina grejer, kommer knappt ihåg vad jag har.

Inflyttning om ca 2-3 veckor!


Några trippar till IKEA kommer det att bli!


Eurovision

Ensam hemma i helgen, båda grabbarna är bortresta och jag får husera fritt i lägenheten. Känns skönt med en lugn helg efter många med högt tempo. Förra helgen var det megafest här med mycket folk, mycket nya människor och inte en lugn stund på hela helgen med både för- och efterspel till "spritfesten". Att inträdesbiljetten var en flaska sprit säger väl en hel del om festen, men kul var det!
 
Ikväll har jag, tror det eller ej, kollat på eurovision song contest. Nej, jag trodde det inte heller försen jag verkligen satt där och faktiskt kollade. Var några bidrag som var helt okej. Det, god mat och bra sällskap gjorde min kväll fin! Har nog druckit lika mycket pärondryck den här helgen som jag drack drinkar förra.


Att träna eller inte träna

Jag har lite samma problem som Ulrika har. Har väldigt lite motivation till att träna, beror mycket på utmattning av jobbet på eftermiddagarna och avsaknaden av gymkort. Tycker att det borde vägas upp av att jag i princip bara umgås med människor som springer som dårar här men tror att det blir alldeles för mycket istället för att min hjärna ska apa efter och förstå att jag också ska bete mig så.

Ulrika löste det genom att skriva i bloggen, jag löser det med att tvinga Petter att vara min coach som säger åt mig när var och hur jag ska träna. Idag stod intervaller på schemat men som den adepten jag är så pusslar jag om lite och väljer att kolla på när andra springer idag.. Men det är väl en sorts träning det med, kanske kan få med lite egen motivation på köpet?

Imorgon tänkte jag börja följa hans ord till punkt och pricka, problemet är bara att imorgon är det vilodag inför helgen.. Jag får nog pussla lite till helt enkelt.


Sjukling

Andra veckan på jobbet kommer och jag blir sjuk. Jag har aldrig behövt vara hemma från jobb men i veckan gick det inte att härda ut heller. För det första hade jag feber och ögonen rann som besatt och sen känns inte så shysst mot andra att sitta och snörvla precis bredvid.. Som barnen på dagis, klarar inte av nya miljön och blir sjuk till andra veckan.

Nu är jag i alla fall frisk och två dagars kurs väntar. Ska bli kul!


Är man sjuk får man ligga med datorn i sängen (dock var jag inte så glad som jag ser ut där)..


Soppa!

Gjorde tomatsoppa och bakade focaccia förra veckan. Gott gott gott, topp tre blev betyget från Petter. Det tar jag väldigt bra eftersom han alltid höjer maten jag lagar till skyarna.


Valborg

Efter många svängar hit och dit fick jag en mysig Valborg i Borlänge med grillning, snack, bebissparkar och tabascoshot (starkt!!!). Var hos Jennie innan vi gick till ett väldigt tomt Bolanche. Trots väldigt lite folk hade vi riktigt kul, tiden gick sjukt snabbt därinne.

Nu kommer det nog dröja ett tag innan jag kommer till Borlänge igen, less på att åka tåg fram och tillbaka hela tiden. Ska försöka fixa mig en lägenhet i Norrköping och komma in där (då blir det i och för sig en hämta-grejer-vända), kolla på någon av Petters tävlingar, lära mig hitta i Norrköping ännu bättre..


RSS 2.0